Hem FNMB Utskott HJÄLP! Regler Logg Kontakt

Första utskottet Andra utskottet Tredje utskottet Sjätte utskottet EC HRC SC

EC – Miljörådet

 

Det största problemet för EC för tillfället är faktiskt att det inte existerar. Tyvärr finns det inte något forum för enbart miljöfrågor bland FN: s 6 huvudorgan eller bland utskotten i Generalförsamlingen. Således tog vi oss friheten att skapa ett – EC. Detta råd är sprunget ur UNEP (FN: s Miljövårdsprogram) men har getts de strukturella egenskaper som återfinns i t ex HRC och ECOSOC.

 

Detta råd kommer att medverka i FNMB på grund av de högaktuella ämnen som då möjliggörs att debatteras. Vi människor har tärt mycket på vår jord de senaste decennierna och ur detta har det förstås skapats konsekvenser. För att se vilka av de många miljöproblem som härjar i världen detta råd kommer att behandla samt för att få utförliga beskrivningar av problemen och hjälp till era förberedelser av dessa, klicka på pdf-filen nedan:

 

Ämnesbeskrivningar EC

 

Ordförande i EC kommer att vara Emilia Andersson, bevandrad i miljöfrågor och delegat i EC på FN-rollspelet i Lübeck 2009. Om ni har frågor, behöver hjälp med mer förberedelser eller bara är sugna på att snacka med någon från Landskrona, tveka inte att skicka ett mail till:

 

emilia.andersson@malmo.pub.se