Hem FNMB Utskott HJÄLP! Regler Logg Kontakt

Alla ämnesbeskrivningar Länder Till delegater Schema

Kära delegater, lärare och medhjälpare,

För att ni inte ska sitta helt villrådiga i Borgarskolans aula den 16 februari angående vem som står i talarstolen och hälsar er välkomna hade jag nu tänkt presentera mig själv:

Mitt namn är Sebastian Röing och jag har fått den stora äran att vara Säkerhetsgeneral under FNMB 2010. Intresset för internationella relationer har nog alltid funnits i mig någonstans, om än latent tills det slog ut när gymnasiet började och det plötsligt fanns möjligheter att vidareutveckla detta intresse. Förra året deltog jag nämligen på tre och ett halvt FN-rollspel: Ett i Helsingör, ett i Lübeck, ett halvt med IB-programmet jag går på och sist men absolut inte minst FNMB. När nu en del av ansvaret att organisera uppföljaren till förra årets mycket lyckade rollspel fallit i mina händer tror jag mig ha ett relativt bra hum om vad framförallt delegaterna vill ha ut av det stundande spektaklet.

Den internationella arenan präglas möjligtvis av ett vis vemod när det nya 10-talet inleds. Men låt oss nu se till att FNMB 2010 framhäver att det fortfarande finns mycket vilja kvar: att vi tagit lärdom av tidigare händelser och nu går mot någonting nytt. Det är ju trots allt ett nytt decennium, och kan vi så kan väl det riktiga FN?

 

Jag vet att ni kommer lära er massor under FNMB

Jag tror att ni kommer fastna för de ämnen som ska debatteras under FNMB

Jag vill att vi ska ha det trevligt tillsammans under FNMB

Och med de pampiga orden vill jag önska er lycka till med förberedelserna:

vi ses när det drar ihop sig,

Sebastian Röing