Hem FNMB Utskott HJÄLP! Regler Logg Kontakt

Första utskottet Andra utskottet Tredje utskottet Sjätte utskottet EC HRC SC

6:e Utskottet (Legala frågor)

Generalförsamlingens 6: e utskott har i uppgift att ta fram de juridiska medel som behövs för att möjliggöra FN: s arbete, utan ett rättsligt system som FN: s otaliga åtaganden kan falla tillbaka på skulle det inte bli mycket gjort. Den utveckling som pågår runtom i världen måste också kunna kontrolleras med hjälp av tydliga stadgar som klart utvisar om något inte står rätt till. Ett av ämnena som kommer behandlas under FNMB riktar sig mot just ett sådant problem: cyberkrigsföring. Ett relativt nytt sätt att åsamka skada hos sina fiender och ett farligt verktyg som lätt kan hamna i fel händer. Problem som möjligtvis funnits längre till är terrorism och barnsoldater, två komplexa problem där man måste se många aspekter innan ett slutgiltigt utlåtande kan ges.

 

För att kolla in de tre ämnena samt mer utförliga beskrivningar, nyttiga länkar och annan nyttig hjälp till förberedelserna inför konferensen så klicka på pdf-filen nedan:

 

 

 Ämnesbeskrivningar 6:e utskottet

 

 

Ordförande för 6: e utskottet kommer år 2010 att vara Victor Erch, sund Höllvikenkille med mycket kött på benen. Deltog i det 6: e utskottet på en konferens i Lübeck (MUNOL) 2009 där intresset för legala frågor väcktes.

 

Vill du kontakta Viktor så släng iväg ett mail till: victor.erch@pub.malmo.se